CleanZien anders kijken Meerzicht

Meerzicht

CleanZien anders kijken, de wijk Meerzicht in Zoetermeer

Zoetermeer was vanaf 1963 de speeltuin van architecten en stadsplanologen. Zij konden naar hartelust experimenteren met allerlei woonvormen en oplossingen voor de enorme (woon)problemen van die tijd. De Gave Stad, 40 jaar lef en ambitie in architectuur gaat over deze experimenten. Dat project, wat ik samen met historica Botine Koopmans heb gemaakt, brengt de geschiedenis van Zoetermeer vanaf 1963 tot 2000 in beeld.

Meerzicht is de tweede wijk van de Groeikern Zoetermeer

Gedurende de wandeling komen we langs een aantal van de experimenten die nog altijd terug te vinden zijn. Op die plekken ga je, naar aanleiding van wat we zien, zelf aan de slag met je camera en experimenteer je met compositie, licht en vorm. Waar nodig ben ik in de buurt om je te helpen.

Over CleanZien anders kijken

In ons dagelijks leven gaan we vaak voorbij aan de mooiste onderwerpen in onze eigen omgeving. Met CleanZien anders kijken leer je bewust naar je onderwerp kijken. Wat zie ik nu precies?  Welke vormen zijn er en op welke kleur valt mijn oog. Hoe lopen lijnen? Wat wil ik scherp of juist niet?

Mooie composities, verwondering.

We nemen de tijd om echt te kijken, nu, op dit moment. Wat is een mooie compositie. Dat leg je dan vast met je eigen camera. Wellicht ontstaat verwondering, verbinding met de stad en leer je over Zoetermeer.

We verzamelen in het winkelcentrum en lopen zo de wijk in. Onderwerpen zijn de koepeltjes woningen, het groengebied, de Valenberg en de hoogbouw.

Koepeltjeswoning architect Benno Stegeman
CleanZien anders kijken naar gebouwen in Zoetermeer
CleanZien anders kijken, wijk Oosterheem
CleanZien anders kijken
Balkons aan het Fonteinbos in ochtendlicht

Mee doen?

Wil je meedoen met deze fotowandeling dan kan dat met elke camera. Of het nou een spiegelreflex of telefoon camera. Ook als je net begint met fotografie ben je van harte welkom. Er is ruimte om jouw foto’s te bespreken, tips te ontvangen en veel te leren. Kortom een ontspannende en leerzame beleving. De fotowandeling duurt 2 uur waarna er tijd is voor koffie of thee. (indien mogelijk)

We houden de Coronaregels in acht. Dus; minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en neem een mondkapje mee voor het geval dat het nodig is.

Eigen groep?

Je kunt deze workshop ook met een eigen groep deelnemers boeken. Neem hiervoor contact met mij op.

Data

  • Zaterdag 1 mei 2021 van 13.00 tot 15.00 uur
  • Zaterdag 8 mei 2021 van 13.00 tot 15.00 uur

Prijzen

Deze fotowandeling kost €15,00 per persoon. Koffie of thee na afloop zijn voor eigen rekening.

Ook bij minder goed weer gaat de wandeling door. Neem een paraplu mee zodat je elkaar droog kunt houden. Meerzicht is prachtig als het regent. 🙂

Geef je op via; mail@tonvanzeijl.eu of bel/Whatsapp 0654651512 

Bij 4 deelnemers gaat deze fotowandeling door en maximaal 8 personen per groep.