Een eindejaarsgeschenk voor Informatel

‘Wil je eens nadenken over een eindejaarsgeschenk voor Informatel?’ vroeg Wirendra Ramdjielal, CEO van Informatel, een professionele IT-organisatie uit Wateringen, na afloop van een bijeenkomst van Ondernemersgroep Nieuw Glas in Westland. Ik presenteerde daar fotowerk dat is gebruik als eindejaargeschenk. Veertien beelden van min of meer bekende schilderijen met daarin verwerkt beeltenissen van de personeelsleden van het bedrijf. Wire (zoals hij gewoonlijk wordt genoemd) was onder de indruk van dit bijzondere relatiegeschenk.

Een werk maken voor Informatel?

Natuurlijk wilde ik dat. Een leuke nieuwe uitdaging voor een uniek werk ga ik niet uit de weg. De voorkeur lag in een abstract beeld met figuratieve elementen waarin de medewerkers van Informatel een hoofdrol spelen.

Ontstaan van het beeld

Aan alle medewerkers werd, op mijn verzoek, gevraagd een kort profiel van zichzelf te maken met zaken die belangrijk zijn in hun leven. Daarin vond ik mooie dingen als familie, camping en concerten. Ook van het leven genieten staat hoog in het vaandel bij Informatel. Zakelijk gezien waren er kernwoorden als; explore, discover en experience. En ook oplossingen vinden voor klanten en als er brand is bij de les blijven. Dat is belangrijk bij het bedrijf. Daarmee ging ik aan de slag.

Eerste schets

De eerste schets waarmee ik twee weken later kwam was nog te figuratief. De menselijke aspecten waren nog te duidelijk. Wire wilde nog meer abstractie. Dus ben ik opnieuw aan de slag gegaan.

Mijn tweede voorstel

Als fotograaf werk ik veelal met concrete, figuratieve vormen. Denk aan portretten, architectuur enz. In mijn vrije werk ga ik daarmee weleens aan de slag in de vorm van traditionele techniek als solarisatie en natuurlijk met Photoshop. Dan ontstaan ook abstracties. Als inspiratie ook foto’s uit mijn archief van o.a. Park Gaudi in Barcelona. Zo ontstond het definitieve beeld boven aan dit blog.

Technische informatie

Het beeld is opgebouwd uit zo’n 30 lagen, deels gefotografeerd met een Canon 5D Mk 3.  De bewerkingen zijn gedaan in Photoshop. De print is gedrukt op Hahnemühle German Etching 310 gr Fine Art papier in een oplage van 25 stuks. Elke print is voorzien van een certificaat van echtheid met daarop het oplage nummer.

Ik spreek Wire regelmatig en hij is nog altijd heel blij met het resultaat. Onlangs vertelde hij dat de directeur van een landelijk opererend bedrijf bij de ontvangst van een 60 x 80 cm groot exemplaar, direct iets van de muur haalde en de blijk van waardering van Informatel er voor in de plaats hing. En dat maakt mij dan weer blij.

Certificaat

Iedere afdruk van het beeld is voorzien van een genummerd certificaat zoals hiernaast is afgebeeld.

Wil je ook eens van gedachten wisselen over een bijzonder relatiegeschenk?  Neem dan contact op via onderstaande button. Ik reageer binnen 24 uur.