Oosterheem

CleanZien anders kijken Oosterheem

Fotowandeling Oosterheem, het nieuwste stadsdeel van Zoetermeer

Zoetermeer is een Nieuwe Stad en daarom ook zeker interessant voor een fotowandeling.

Van het dorp met 7000 inwoners in 1963 evalueerde Zoetermeer naar een stad van rond de 125.000 mensen nu. In 2001 ïnitieerde ik samen met Botine Koopmans het project De Gave Stad, 40 jaar lef en ambitie in architectuur. In anderhalf jaar zijn alle wijken gefotografeerd met als uitgangspunt de bouwstijlen en stads planologische aspecten van Zoetermeer. Zo kwamen de ideeën van de Stadmakers in beeld. Met de foto’s en teksten zijn wijktentoonstellingen gemaakt om bewoners inzicht te geven in het hoe en waarom van hun wijk. Er kwam ook een boek en een tentoonstelling in Xiamen in China. In 2017 is er een update gemaakt ten behoeve van de verbouwing van het StadhuisForum. Zoetermeer is prachtig om te fotograferen, daarom heb ik fotowandelingen gemaakt en die wil ik graag met je delen.

“Stil de tijd”

“….Ik meet de tijd dus helemaal niet, want ze bestaat niet; in ieder geval te kort om te kunnen meten. Maar ik meet iets in mijn innerlijk, wat gefixeerd blijft. In mijn innerlijk meet ik, hoe lang een periode duurt. Ik meet de indruk, die de tijd op mijn innerlijk maakt, wanneer ze voortschrijdt en wat er overblijft, als ze weer voorbij is….”.

fotowandeling oosterheem
NBD Biblion gebouw door LIAG architecten
fotowandeling oosterheem
CleanZien anders kijken, wijk Oosterheem
fotowandeling oosterheem
Balkons aan het Fonteinbos in ochtendlicht

Mee doen?

Wil je meedoen met deze fotowandeling dan kan dat met elke camera. Of het nou een spiegelreflex of telefoon camera. Ook als je net begint met fotografie ben je van harte welkom. Er is ruimte om jouw foto’s te bespreken, tips te ontvangen en veel te leren. Kortom een ontspannende en leerzame beleving. De fotowandeling duurt 2 uur waarna er tijd is voor koffie of thee. (indien mogelijk)

We houden de Coronaregels in acht. Dus; minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en neem een mondkapje mee voor het geval dat het nodig is.

Eigen groep?

Je kunt deze workshop ook met een eigen groep deelnemers boeken. Neem hiervoor contact met mij op.

Data

  • Zaterdag 1 mei 2021 van 13.00 tot 15.00 uur
  • Zaterdag 8 mei 2021 van 13.00 tot 15.00 uur

Prijzen

Deze fotowandeling kost €15,00 per persoon. Koffie of thee na afloop zijn voor eigen rekening.

Ook bij minder goed weer gaat de wandeling door. Neem een paraplu mee zodat je elkaar droog kunt houden. Meerzicht is prachtig als het regent. 🙂

Geef je op via onderstaande knoppen.

Bij 4 deelnemers gaat deze fotowandeling door en maximaal 8 personen per groep.