Workshops-ton-van-zeijl

workshop smartphone fotografie in het Bentwoud

Ook met je smartphonecamera kan je anders leren kijken. De afdeling ICG van het Korps Nationale Politie heeft dat ervaren in het Bentwoud. Voor hen mocht ik een workshop smartphone fotografie verzorgen waaraan ook een wedstrijd verbonden was. Bij de jurering werd gelet op compositie, bijzondere beeldelementen, vlakverdeling en kleurgebruik. De deelnemers verzamelde in het prachtige Restaurant Roest midden in het Bentwoud.

Over restaurant Roest

Restaurant Roest is ontworpen door Zilt architecten als een sculptuur in het landschap. Door de toepassing van lamellen van cortenstaal ontstaat er een dieptewerking in de gevel waardoor er vanuit elk punt in het omringende landschap steeds weer een ander beeld ontstaat en een geweldig object om te fotograferen.

Bijzondere eigenschap

Na de kennismaking met de groep werd uitleg gegeven over fotograferen met de  smartphone. Een van de bijzondere eigenschappen er van is dat je heel dichtbij kunt fotograferen. Dat opende een heel andere wereld voor de deelnemers. (zie de foto van de slakken hieronder.)

Al snel begon het te kriebelen en gingen we naar buiten voor de wandeling in een herfstachtige omgeving. Langs de uitgezette route met verschillende ontwikkelingsstadia van het Bentwoud was het prachtig fotoweer en werd er enthousiast gefotografeerd. Zie de impressie hieronder.

Na afloop

Restaurant Roest was natuurlijk ook het eindpunt van de wandeling en werd gebruikt voor een drankje en de jurering van de gemaakte foto’s. De winnaar van  de wedstrijd kreeg de winnende foto als ingelijste vergroting op A4 formaat cadeau. Deze is in de week erna bezorgd en heeft een prominente plek op kantoor gekregen. Meer foto’s zijn te zien op Pinterest.

Ook een workshop doen met je afdeling?

Wil je ook een een workshop smartphone fotografie in het Bentwoud? Klik op de knop om informatie aan te vragen.